Op woensdag 9 september om 19:00 uur Nederlandse tijd begint het Apple evenement. Tijdens het evenement kunnen we diverse nieuwe producten verwachten, waaronder de iPhone 6S en zijn grote broer de iPhone 6S Plus.

iPhone 6S Plus

iPhone 6S / iPhone 6S Plus

De geruchtenmolen rondom de nieuwe iPhones zijn zoals gewoonlijk op volle toeren. Over de volgende generatie iPhone is al veel bekend. De nieuwe iPhone 6S en de iPhone 6S Plus zal vooral intern een upgrade krijgen. Denk hierbij aan een drukgevoelige Force Touch-scherm, 12-megapixel Ultra HD-camera, Apple A9-processor, 2GB werkgeheugen, ondersteuning voor het 4G+ netwerk en mogelijk een OLED-scherm.

Het doorgaans betrouwbare website 9to5mac heeft nieuwe informatie in handen gekregen over de zogenoemde Force Touch technologie. Volgens de bronnen heeft Apple de Force Touch-sensor van de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus een update gegeven. De nieuwe versie zou drie verschillende aanrakingen herkennen.

De huidige Force Touch technologie die Apple momenteel gebruikt in de Apple Watch en de nieuwe MacBooks herkent twee verschillende aanrakingen.

De nieuwe Force Touch-versie heeft ook nog eens een nieuwe naam gekregen, 3D Touch Display. In plaats van een normale aanraking en een hardere aanraking zou het scherm nu ook een nog hardere aanraking herkennen.

  • Kendrick

    Voegt zo’n force touch gebeuren iets aan de iPhone? Heb geen Apple Watch of een MacBook om te kunnen beoordelen wat het inhoudt.