Apple zou in de toekomst een waterbestendige iPhone willen uitbrengen, dit vermoeden komt er nadat Apple reeds vorig jaar een patent heeft aangevraagd. Dit patent moet ervoor zorgen dat de aansluitingspoorten van de iPhones niet vollopen met water.

De aanvraag van het patent werd door Apple reeds vorig jaar ingediend bij het Amerikaanse patentenbureau USPTO, maar het patent is nog niet toegekend meldde AppleInsider. De aanvraag beschrijft hoe het technologisch mogelijk is om de iPhone te beschermen tegen water en stof. Dit zou mogelijk zijn door de poorten af te dekken met een zelfhelend elastomeer. Hierdoor is het ook mogelijk voor de gebruikers om hun koptelefoon aan te sluiten, zonder dat ze hiervoor het materiaal beschadigen. Wanneer de koptelefoon achteraf wordt verwijderd zal het materiaal zichzelf herstellen zodat er geen water, stof of andere zaken binnen kunnen dringen.

Apple zou gebruik willen maken van materiaal op basis van conventionele polymeren voor de bouw van het zelfherstellende materiaal. Bedoeling van dit zelfherstellend materiaal is om de treksterkte minimaal 90 procent te behouden na penetratie. Het is echter nog niet duidelijk hoe dit zich vertaalt naar duurzaamheid op de langere termijn. In de patentaanvraag noemt apple ook verschillende manieren voor het verwerken van de zelfhelende elastomeer in de iPhones, wat er ook op kan wijzen dat Apple nog nadenkt hoe ze de technologie precies gaan toepassen.

 

Waterdicht patent apple
Waterdicht patent apple

Het is ook nog niet duidelijk als effectief verder gaat met het ontwikkelen van een waterdichte iPhones. In het verleden werd al duidelijk dat niet alle technologieën waar een patent voor wordt aangevraagd, uiteindelijk ook gebruikt worden in de producten. In het verleden waren er wel al eerdere geruchten dat Apple interesse zou hebben in een waterbestendige iPhone.

Er zijn reeds verschillende waterbestendige smartphones op de markt, maar in bijna alle gevallen moet de bescherming van de aansluitingspoorten handmatig verwijderd worden. Indien de technologie van Apple’s patent wordt goedgekeurd, zou dat dus niet meer van toepassing zijn.