De MacBook Air was tot heden enkel verkrijgbaar in een 11-inch en een 13-inch uitvoering. Waarschijnlijk komt daar volgend jaar verandering in. Als we de laatste geruchten mogen geloven gaat Apple tijdens het WWDC 2016-evenement in juni een 15-inch MacBook Air presenteren.

MacBook-Air

MacBook Air

Apple lanceerde eerder dit jaar een superdunne 12-inch MacBook. Deze lijkt qua design op de MacBook Air, maar hij is nog dunner en lichter dan de Air.

Het Taiwanese Economic Daily News heeft van zijn anonieme bronnen vernomen dat het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino volgend jaar een nieuwe MacBook Air gaat lanceren. Deze zou een nog dunnere behuizing krijgen en er zou ook een 15-inch variant komen.

Of Apple dan ervoor kiest om de 11-inch MacBook Air te laten vallen is vooralsnog niet bekend. Wat wel zeker is dat de 13-inch vernieuwd wordt en dat er een compleet nieuwe 15-inch variant komt.