Sinds gisteren (15 december 2015) is het mogelijk om Apple Music via streaming te beluisteren op draadloze Sonos-speakers. Momenteel is er enkel een beta-versie beschikbaar waarvoor registratie vereist is. In het eerste kwartaal van 2016 zou er een algemene update gebeuren, zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Apple Music Sonos
Sonos beginscherm, muziekspeler en zoekmogelijkheden binnen Apple Music

Apple Music Sonos Beta

Sonos maakte eerder dit jaar via Twitter al bekend dat Apple Music beschikbaar zou zijn Sonos voor het einde van het jaar. Op 15 december was het eindelijk zo ver, en kwam er een publieke beta versie online. Nu is het dus mogelijk om alle muziek van Apple Music (inclusief For you, New, Radio en My Music) te streamen naar de Sonos speakers.

In tegenstelling tot andere leveranciers werken de Sonos speakers enkel met WiFi.

Wat is Sonos ?

Sonos maakt het mogelijk om draadloos muziek te streamen naar verschillende plaatsen in huis. Ook is het mogelijk om naar verschillende radiostations te luisteren op andere plaatsen binnen het huis en dit alles door gebruik te maken van het WiFi netwerk.

Sonos scoort echter ook hoge punten op het gebied van kwaliteit, design en andere mogelijkheden. De sonos speakers zijn eenvoudig te bedienen door middel van de Sonos – App. Een nadeel van sonos is dat de speakers vrij prijzig zijn.

Aanmelden voor de beta applicatie

Op Sonos te gebruiken in samenwerking met Apple Music moet je jezelf aanmelden.

Het is ook mogelijk om je rechtstreeks via de Sonos applicatie in te schrijven, door onderstaande stappen te volgen.

 1. Open de Sonos App en meld je aan bij Beta, dit kan je als volgt doen
  1. Open de Sonos Applicatie
  2. Klik op instellingen
  3. Open geavanceerde instellingen
  4. Klik op “Beta”
  5. Klik op “aanmelden Beta”

2. Vervolgens dien je ook het Sonos Systeem te updaten

De beta applicatie is te gebruiken tot begin 2016, waarna Sonos de opmerkingen van de gebruikers gaat meenemen voordat ze met een volledige definitieve versie komen.

Je kan de Apple Music Sonos applicatie downloaden in iTunes App Store.