Apple zet plannen voor online tv dienst on hold

0
597

Apple heeft zijn plannen om een online live tv-dienst voorlopig opgeschort. De online tv-dienst zou dienen als vervanging van bestaande televisie-abonnementen. Bloomberg meldt dat Apple zich gaat focussen om een platform te zijn voor de media bedrijven, die hun diensten dan direct kunnen verkopen aan de klanten via Apple’s App Store.

apple online tv
apple online tv

Oorspronkelijk zou Apple zijn online tv-dienst lanceren samen met de nieuwste Apple TV. De bedoeling van Apple’s tv-dienst was om een pakket van ongeveer 14 kanalen aan te bieden voor een 30-40 dollar per maand, wat de mediabedrijven niet voldoende vinden. Dit was een van de problemen waartegen Apple aanliep tijdens de onderhandelingen. Daarom werd er besloten om voorlopig de focus te leggen op het aanbieden van content via de App Store zoals er bijvoorbeeld nu al HBO Now is (15 dollar per maand). In de toekomst is het zeker nog mogelijk dat Apple met een online tv-dienst komt.

Of zoals Apple’s CEO Tim Cook eerder zei dit jaar : “Apps zijn de toekomst van TV”.