Google Maps kaarten offline gebruiken

Eerder deze maand kwam Android met een oplossing om Google Maps offline te gebruiken. Nu is het ook mogelijk om de iOS Google Maps applicatie offline te gebruiken. Google Maps maakt het mogelijk om kaarten van verschillende plaatsen op te slaan, zodat je deze achteraf kunt bekijken (en dus geen mobiele verbinding meer nodig hebt).

Google Maps gaat niet enkel de kaarten offline bijhouden, maar verder is het ook mogelijk om:

  • gebruik te maken van de navigatie
  • informatie over lokale bedrijven (restaurants, winkels, …)
    • Bijvoorbeeld om de openingstijden te raadplegen, contactinformatie op te vragen en beoordelingen te bekijken

Als je de functie nog niet kan gebruiken, dien je nog even geduld te hebben. Google is momenteel druk bezig aan de uitrol onder alle leden. Het enige wat je kan doen is de laatste versie van Google Maps installeren op je iOS apparaat en geduld uit te oefenen.

Google Maps is gratis te downloaden in de App Store.

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Hoe werkt het?

Hieronder een korte handleiding hoe je gebruik kan maken van de offline kaarten van Google Maps.

  1. Open de Google Maps Applicatie
  2. Geef een adres in, in de zoekbalk en klik op “Zoek”
  3. Klik onderaan op de locatie
  4. Vervolgens kan je kiezen uit : Opslaan, delen en downloaden
  5. Kies voor de laatste optie “downloaden”
  6. De kaart wordt gedownload en het zal mogelijk zijn om Google Maps offline te gebruiken.

Een nadeel van Google Maps offline te gebruiken is dat de kaarten redelijk groot zijn (tot enkele honderden MB’s). Het voordeel is wel dat Google Maps deze kaarten maximaal één maand op je iOS apparaat bijhoudt.

Voordat je de kaart download kan je al zien hoeveel ruimte deze in beslag zal nemen. De automatische verwijder functie zorgt ervoor dat de kaart automatisch verwijderd wordt, zodat je opslagcapaciteit niet vol loopt.