Apple bezit ongeveer 42.7% van de SmartPhone markt en is daarmee marktleider. Het meest gebruikte besturingssysteem / OS blijft échter Android met 52.6% ten opzicht van Apple iOS met 42.7%.

Er is een grote kans dat je gebruik maakt van Google Apps op jouw iPhone. Uit onderzoek van Recode blijkt namelijk dat de Google Apps populair zijn onder de iOS of iPhone gebruikers.

Populaire iOS applicaties

Nielsen deed een onderzoek naar de meest populaire SmartPhone Apps van 2015. De lijst met populairste Apps is:

  1. FaceBook
  2. YouTube
  3. FaceBook Messenger
  4. Google Search
  5. Google Play
  6. Google Maps
  7. Gmail
  8. Instagram
  9. Apple Music
  10. Maps (Apple)

Google Apps populair

Wat blijkt uit deze lijst ? Maar liefst 5 van de 10 populairste Apps zijn afkomstig van Google (Youtube, Google Search, Google Play, Google Maps en Gmail) terwijl Apple slechts twee maal in de lijst voorkomt.

Ook zijn er nog drie FaceBook Applicaties (FaceBook Messenger, Instagram, FaceBook) die de lijst vervolledigen. We kunnen dus concluderen dat steeds meer mensen een iPhone bezitten, maar ook steeds vaker de apps van Google gaat gebruiken.

DELEN
Vorig artikelLive Photos delen op FaceBook
Volgend artikelBeste nieuwe apps
iPhonemania biedt zijn bezoekers dagelijks verse Apple, iPhone, iPad, iPod Touch en iOS nieuws aan. Voor de Jailbreak liefhebbers zijn er altijd gratis stap voor stap handleidingen te vinden