Sinds de laatste nieuwe versie van de FaceBook app is het mogelijk om Live Photos te delen op FaceBook. FaceBook is echter niet het eerste sociale netwerk waarop het mogelijk is om Live Photos te delen met andere gebruikers. Het eerste sociale netwerk waarop dit mogelijk was, is Tumblr, wat je hier kan teruglezen.

live photos facebook ios app
live photos facebook ios app

Live Photos delen op FaceBook

Met de lancering van de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus werd het mogelijk om Live Photos te maken met de nieuwste iPhone toestellen. Echter is deze functie nog niet op alle sociale media geïntegreerd. Eerst kwam Tumblr met een update en sinds vandaag is het ook mogelijk om een Live Photo te delen met FaceBook gebruikers.

Er is wel een nadeel, de Live Photos animaties zijn niet voor iedereen zichtbaar. De Live Photos zijn enkel zichtbaar voor gebruikers die over een iPhone 6 of iPhone 6S beschikken, door gebruik te maken van de 3D Touch-functie. De Live Photos kunnen bekeken worden door deze 3D Touch functie te gebruiken, of gebruikers kunnen langer drukken op oudere iPhone / iPad versies met iOS 9.

Momenteel is de update nog niet voor iedereen beschikbaar. FaceBook is momenteel bezig met het uitrollen van de Live Photos functie. Zorg ervoor dat je de recentste FaceBook app op jouw iPhone hebt staan, en dan ben je snel aan de beurt. De FaceBook app kan je hier downloaden.

The app was not found in the store. 🙁 #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Wat zijn Live Photos

Live Photos is een nieuwe technologie in de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus die het mogelijk maakt om enkele seconden voor en na het maken van een foto filmt.

Deze beelden worden dan omgezet tot teen prachtige Live Photo zonder verlies van kwaliteit. Een Live Photo lijkt misschien maar een .gif bestand, maar is het absoluut niet.

Foto’s die gemaakt worden door Live Photo zijn steeds een foto in hoge kwaliteit, die te vergelijken is met de normale foto. Echter wanneer je op het scherm drukt zal deze foto tot leven komen. Eigenlijk is het een mini video met enkele momenten voor en na het maken van de foto.

Hoe maak je een Live Photo

Hieronder wordt beschreven hoe je een Live Photo kan maken.

 1. Open de Camera App op jouw iPhone
 2. Ga naar de optie Foto
 3. Kies de voor- of achtercamera
 4. Klik bovenaan het venster op de cirkels
 5. Wanneer er een gele kader met Live verschijnt, ben je een Live Photo aan het maken

Het is ook mogelijk om de HDR-functie of flits-functie te gebruiken bij het maken van een Live Photo.

Zolang er bovenaan het scherm LIVE staat, ben je een Live Photo aan het maken. Houd er rekening mee dat de iPhone best zo stil mogelijk gehouden kan worden. Live Photos kan je herbekijken door de Foto app te openen.

Live Photo instellen als achtergrond op iPhone 6S / iPhone 6S Plus

Het is ook mogelijk om de Live Photo in te stellen op de iPhone als achtergrond.

Dit kan je als volgt doen:

 1. Ga naar de Live Photo in de Foto app
 2. Klik op de deel knop
 3. Klik op gebruik als achtergrond
 4. Maak de foto passend op jouw scherm
 5. Klik op stel in
 6. Kies voor de optie toegangsscherm / beginscherm
 7. Klik op het toegangsscherm / beginscherm om de Live Photo te bekijken