Het is nu meer dan één maand geleden sinds de lancering van de vierde generatie Apple TV, tvOS en de tvOS App Store. Appfigures (http://blog.appfigures.com/everything-you-need-to-know-about-the-new-apple-tv-app-store/) publiceerde enkele inzichten over de tvOS apps sinds de nieuwe App Store geopend werd.

tvOS App Store
tvOS App Store

Op 10 december 2015 waren er 2 624 applicaties beschikbaar in de tvOS App Store. AppFigures verwacht 5 000 apps in januari en 10 000 applicaties begin 2016. Dit wilt zeggen dat er gemiddeld 447 apps per week worden toegevoegd. Met dit groei percentage komt tvOS in de buurt van het groei percentage van de iOS App Store. Bij de opening van de iOS App Store in july 2008 waren 500 applicaties beschikbaar en vier maanden later in november 2008 waren dat er 9 700.

osTV Apps groei
osTV Apps groei

De iOS App Store beschikte over 15 000 apps en 500 miljoen downloads na amper zes maanden. Voorlopig is de groei van de tvOS App Store veelbelovend om evengoed of zelf beter te doen dan iOS App Store .

Omdat er geen advertenties beschikbaar zijn binnen de tvOS apps moeten de ontwikkelaars op andere manieren geld verdienen. Hierin zijn de opties echter beperkt: ofwel doen ze dit door een bedrag per download te vragen ofwel gaan ze werken met in-app aankopen. De meeste gebruikers verwachten echter dat de apps gratis zullen zijn, daar ze dit gewoon zijn van de iOS App Store.

Volgens AppFigures zijn 39% van de apps in de tvOS App Store betalend. De meeste apps kosten €0.99 en bijna alle betalende apps zijn goedkoper dan € 4.99.

TV Apps prijs
TV Apps prijs

De grootste categorie van Apps in de tvOS App Store zijn games, namelijk 38%. De tweede grootste categorie bevat entertainment applicaties zoals netflix of Hulu.

TV Apps categorie
TV Apps categorie

Highlights tvOS App Store

  • Momenteel zijn er 2 600+ apps in de Apple TV App Store
  • Gemiddeld worden er 477 nieuwe apps per week toegevoegd
  • 38% van al de apps zijn games
  • De categorieën met de meeste apps zijn : Games, Education en Entertainment
  • 61% van de apps zijn gratis
  • 85% van de betalende apps kosten tussen € 0.99 en € 2.99
  • Slechts 8 van de top 50 apps zijn games